Skrota Nationaldagen

Jag hörde på radion i morse en viking kvinna som sa invandrare borde ha en annan dag än Sveriges Nationaldag dvs den 6 juni!
Frågan var om Göteborgs kommun gjorde bra när de delade present till några så kallade nyanlända svenskar. Hon, Vikinga damen, var så hatfull och rädd för med människor att uttrycka sig så grovt. Ändå pekar hon på en sanning, tycker jag.
Sanningen är Nationaldagen och flaggan påminner hellre nationalistiska hat och hot mot resten av mänskligheten än solidaritet inom en nation!
Vår dag, hela mänsklighetens dag, har varit och är Första maj; dagen för jämlikhet, frihet och en värld fri från all nationalistiska vidskepelse och avstånd. Då kan vi ha minst tre dagars ledighet för att hinna med manifestationer och fester, dessutom, förklara för den här damen att hon inte behöver vara rädd för medmänniskor utan se dem som hjälp och resurser för en ny fri värld. Vi och hon ska hjälpa till att utrota all hats källa som är klass samhälle och klass skillnader.
Varför inte skrota alla nationaldagar i världen? Istället kan man ha koltur dagar eller så, för att behålla, till och med utveckla fina och människo-vänliga koltur delar och ceremonier.
Mosleh Rebwar
Den 7:e juni 2013

En värld av kärlek

Vi är unga, upprymda och galna

Med ett glatt och ett livligt hjärta

Fulla av hat inför dessa krig och misär

Galna för morgonda´r

…Imorgo

Ovanför oss solen och moln

Som strålar med ljus och fäller regn

Varken bomber, eld, eller krut och gift fyller himmel och jord

Vårt krig är ett krig om att ha och inte ha

Krigen på vår jord ska vi utrota en dag

Med krigsförarna ska vi skicka till grav

En värld av kärlek

Översatt från kurdiska

?Ägget eller kvinnan, vad kommer först

Snart är det 8: e mars; den internationella kvinnodagen. Har vi tillräckligt med respekt för vårt samhälles halva befolkning?

Det visar sig att vi lever i en mindre kvinnovänlig värld. Sverige är bland de mildaste angående denna fråga men statistiken berättar ändå om över 2100 anmälda våldtäkter per år. Enligt TV4: s Kalla Fakta den 050221 är det ca 20000 om man tänker på oanmälda fall. Om man tänker på så många mord och vardags våld mot våra systrar; plus mycket mer våld i tystnadens och patriarkatets traditions skugga vilka inte kommer i statistiken; plus detta milda straff mot en av de senaste våldtäkterna; plus BRIS “Nödropen om självmord ökar från unga flickor”; allt visar att i vårt ”paradis” lider hälften av befolkningen av en skamligt dominerande kvinnofientlig syn i samhället. Men hur mår den andra hälften då? Kan jag som man sova ordentligt när dottern eller systern är på en fest eller bara ensam på busstationen i en sådan värld?    Patriarkala och kvinnofientliga tendenser har fått framgång i den nya värld ordern som förstärkt fanatismen till en stark traditionell politisk kraft som deklarerar kvinnorna som absolut andragrads invånare. Vi behöver bekämpa dessa påträngande kvinnofientliga syner och traditioner. Vi hör så mycket om feminism eller behovet av ett feministiskt parti men det vi behöver är att prioritera frågan överallt; I hela samhället, i media, riksdagen, skolor och på varje allmän plats även i familj.

Vi ska väl aldrig ge upp och säga ”sånt é livet”? Det måste väl dyka upp en vändpunkt; speciellt i Sverige som ett föregångsland?  Här finns ett förslag:

Vi ska deklarera nolltolerans mot kvinnofientlighet. För detta behöver vi förstärka kvinnorörelsen, ett konkret förslag kan vara att celebrera 8: e mars på allt större alvar.   Den är inte mindre viktig än påsken som är ett fint ägg firande. Men kvinnodagens firande skall väl komma före? Den internationella kvinnodagen bör vara en arbetsfri dvs. lovdag.

Man behöver göra dagen till lov för att först av allt, markera att vi tar frågan på största allvar och deklarerar definitivt nolltolerans! Dessutom, bör vi hinna studera kvinnorörelsen i lugn och ro, utan den vanliga arbetsdagens stress; för att värdera årliga framsteg eller bakslag av hela kvinnorörelsen och planera vidare, för att demonstrera, för att ta fram våra allmänna anspråk för rörelsen, för att fira våra segrar och att ha det kul! Och att föra allt detta genom media, tv, skolor och så vidare.

Man förväntar sig att det kommer gnällande kommentarer om att det kostar så mycket för samhället att ha en ledig dag till! Naturligtvis ska det kosta. Men det kostar definitivt mindre än det ökande våld och den våldtäkt och skam som skakar samhället. Vi vill inte hänga ihop frågan med att ta bort någon annan dag. Vi behöver den dagen och den ledigheten för att hinna samla kraft och framföra en starkare kvinnorörelse. Så gör 8e mars ledig och kom ut för att markera din del av nolltolerans, demonstrera och förstärka rörelsen för våra kvinnor, för oss alla.

Tsunamivarning sägs ha stoppats

Tsunami katastrofen; ännu ett bevis att kapitalismen inte fungerar!

Har denna jordbävning varit en natur katastrof? Det tror man inte; det visar sig att experter kunde ha varnat i god tid om jättevågen och räddat hundratiotusentals liv enligt bl a DN 28 december 2004:

Bara minuterna efter jordbävningen i Indiska oceanen på söndagsmorgonen satt Thailands främsta meteorologiska experter i krismöte. Men de avstod från en tsunamivarning”av hänsyn till turistnäringen”, skriver den thailändska dagstidningen The Nation.”

”Hänsyn till turistnäringen” innebär bland annat sexhandelns höga vinster för kapitalisterna, tystnade experterna. Resultat:

  • Mer än 100000 döda,
  • mer än en million skadade,
  • multi- milliard förstörelse som ska återskaffas på vår bekostnad,
  • och faran om så mycket lidande och epidemier som leder till lika mycket liv förlust.

Alla de som är bekymrade för lidande människor kan tydligen se hur detta system inte fungerar. Snarare hur hemskt detta system fungerar emot mänskligheten. Nu låtsas de hjälpa. Men vi vet alla hur det fungerar. De rika får det mesta igen och de skyldiga försöker undankomma kritiken…

I alla elände är de fattiga som skall bara på det mest hemska lidandet. Detta räcker till att vi anklagar denna klass samhället. Men denna gång är det väldigt tydligt att systemet orsakat en sån katastrof för oss alla. Varför skulle vi behålla ett sånt system?

2004